Siirry suoraan sisältöön
VILLEJÄ MAKUJA

Kuivatut
sienet

Villiyritys - herkkutatti ja kantarelli

Kuivatut
sienet

Villiä makua lautaselle saat Villiyrityksen kuivatuilla sienituotteilla.
Valikoimassa on sesongista riippuen suppilovahveroita, herkkutatteja ja kantarelleja.

Kuivattu

suppilovahvero

suppilo-
vahvero

Suppilovahvero on miedon makuinen ruokasieni, joka sopii mainiosti mm. piirakoihin ja ruuissa yrttien makupariksi.

Ravintoaineet:
Suppilovahvero on hyvä kuidun, seleenin ja D-vitamiinin lähde.

KÄYTTÖ
Liotetaan ennen käyttöä 10 min, sen jälkeen käyttö kuin tuoreena, keittoihin, risottoihin, piirakoihin, sienikastikkeisiin. Kuivattuna myös suoraan kastikkeisiin lisämakua antamaan.
Säilyy seuraavaan satokauteen.

Kuivattu

herkkutatti

Herkkutatti on ruokasienistä monelle se tutuin ja tunnistettavin. Kuivattuna sitä on helppo käyttää mm. keittoihin tai risottoon.

Ravintoaineet:
Herkkutatti on hyvä kuidun ja seleenin lähde.

KÄYTTÖ
Liotetaan ennen käyttöä 10 min, sen jälkeen käyttö kuin tuoreena, keittoihin, risottoihin, piirakoihin, sienikastikkeisiin. Kuivattuna myös suoraan kastikkeisiin lisämakua antamaan.
Säilyy seuraavaan satokauteen.

Kuivattu

kantarelli

Kantarelli on metsän kultaa. Aromikkaasta ja maukkaasta sienestä valmistuvat kaikenlaiset ruuat alkukeitosta pääruokaan.

Ravintoaineet:
Kanttarelli on hyvä kuidun, seleenin ja D-vitamiinin lähde.

KÄYTTÖ
Liotetaan ennen käyttöä 10 min, sen jälkeen käyttö kuin tuoreena, keittoihin, risottoihin, piirakoihin, sienikastikkeisiin. Kuivattuna myös suoraan kastikkeisiin lisämakua antamaan.
Säilyy seuraavaan satokauteen.

Tällä hetkellä Villiyrityksen tuotteita voit ostaa mm. toritapahtumissa. Tapahtumien ajat ja paikat päivittyvät Villiyrityksen somekanaviin. Voit ottaa minuun yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Sienten lempeää makua sanotaan umamiksi. Se ei peitä alleen muita makuja happaman tai suolaisen tapaan, vaan tuo niitä kohteliaasti esille.

Villiyritys vaalea tausta
VILLEJÄ MAKUJA

lautasellesi

Sienikeitto

5 dl kuohukermaa tai soijakermaa
½-1 ltr kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita tai
15-30 g kuivattuna ja vettä liotukseen
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
2-3 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä (osa liotusvedestä)
1½ rkl vasikanlihafondia, myös kasvisfondi sopii hyvin
100–150 g Koskenlaskija sulatejuustoa
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
reilusti hienonnettua persiljaa ja siankärsämöä
Keitosta riittää pääruuaksi kahdelle ja alkukeitto neljälle. Valmistusaika n. 30 min. Alkuperäinen ohje Kotikokki.net, johon lisätty villiyrttejä.
Valmistus

Puhdista ja pilko tuoreet sienet tai liota kuivattuja sieniä noin 10 min. (Säästä liotusvesi.) Haihduta neste sienistä kuumalla pannulla ilman rasvaa kummassakin tapauksessa.
Kuori ja pilko sipulit. Kuullota ne kattilassa voissa. Lisää sienet.
Sekoita jauhot mukaan ja lisää vesi ja lihafondi. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min.
Lisää sulatejuusto pienempinä paloina sekä lopuksi kerma, pippuri, persilja ja siankärsämö. Koristele persiljalla.

Sienipasta kanttarellista,
herkkutatista tai suppilovahverosta

1 paketti tuorepastaa
0,5 l tuoreita sieniä tai
15 g kuivattuja sieniä
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulin kynttä
3 rkl voita
2 rkl öljyä
1 dl valkoviiniä tai sienien liotusvettä
2 dl kuohukermaa
1 tl oreganoa
0,5 dl tuoreena siankärsämön lehteä, vuohenputkea, nokkosta silputtuna tai 2 tl kuivattuina
1 tl suolaa
1 rkl sitruunanmehua
Kaksi annosta. Valmistusaika 15 min.
Alkuperäinen ohje Harri Syrjäsen, josta kotikeittiössä testattu omanlaiseksi.
Valmistus

Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Laita syrjään ja valmista sienipasta.

Laita sienet kylmään veteen likoamaan, noin 10 min. Leikkaa sipuli ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna voi-öljy seos paistinpannulla ja lisää sipulit pannulle. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat aromaattisen pehmeitä.
Lisää liotetut ja puristellut sienet pannulle, säästä liotusliemi. Anna sienien paistua, kunnes neste on haihtunut. Kaada pannulle valkoviini tai liotusvesi ja kiehauta muutama minuutti. Sekoita joukkoon kuohukerma.
Mausta ripauksella oreganoa, villiyrttejä ja suolaa ja anna porista vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon sitruunamehu.
Sekoita sienikastike juuri keitetyn pastan kanssa ja ripottele päälle oreganoa ja villiyrttejä.

Helli itseäsi luonnon omilla parannusaineilla

Villeistä yrteistä valmistetut rohdot eivät sisällä mitään keinotekoista. Vain aitoja luonnon raaka-aineita lähiluonnosta, käsin kerättynä. Luonnon omista rohdoista apua kivun lievittämiseen, haavojen hoitamiseen, kutinaan… Rohdot hellivät sinua ulkoisesti ja luonto rauhoittaa sisäisesti.
VILLIYRITYS

Sirpa Niiranen
Reijola, Joensuu
050 377 6699
villiyritys2021@gmail.com

SOMESSA
VILLIYRITYS

Sirpa Niiranen
Reijola, Joensuu
050 377 6699
villiyritys2021@gmail.com

SOMESSA